Broers uit Abcoude doneren lijst aan Amsterdam Museum

Lijstenmakers Ron en Olaf Laagwater aarzelden niet toen zij de oproep hoorden over de restauratie van schilderij De Intocht van Napoleon, dat in Amsterdam hangt.

De broers Laagwater uit Abcoude zijn eigenaren van Art Collection International. Ze doneerden een lijst van 6,5 bij 4,5 meter; hun grootste schilderijlijst ooit.

Ron Laagwater herinnert de oproep van Paul Spies, voormalig directeur van het Amsterdam Museum, nog goed. ,,Het was januari 2013 en ik stond op het ijs bij Loosdrecht”, vertelt hij vanuit de showroom van zijn groothandel in lijsten en spiegels.

Het schilderij is in 1813 gemaakt

Olaf Laagwater

,,Op de radio klonk de oproep van Paul Spies, die voor het Amsterdam Museum sponsoren zocht voor de restauratie van het schilderij van Napoleon én voor de nieuwe lijst. Vanaf het ijs heb ik hem gebeld: ‘je spreekt met je toekomstige sponsor’, zei ik. Mijn broer wist toen nog van niets.”

 

BEDRIJF

Art Collection International BV

Adres:
Hollandse Kade 32-33, 1391 JM Abcoude

Telefoon:
+31 294 28 66 66

Email:
info[@]artcollectioninternational.nl

PARTNERS

Bent u kunsteraar / ontwerper en wilt u samenwerken?
Mail of bel ons en laat uw gegevens achter.

ROUTE 

Google Maps Generator by embedgooglemap.net

Disclamer:

ALLE FOTO’S EN TEKSTEN OP DEZE WEBSITE ZIJN EIGENDOM VAN ART COLLECTION INTERNATIONAL B.V.
DEZE MOGEN NIET WORDEN VERVEELVOUDIGD, GEKOPIEERD, GEPUBLICEERD, OPGESLAGEN, AANGEPAST OF GEBRUIKT IN WELKE VORM DAN OOK, ONLINE OF OFFLINE, ZONDER VOORAFGAANDE SCHRIFTELIJKE TOESTEMMING VAN DE EIGENAAR.