over ons

Art Collection International B.V, opgericht in 1983, begon met huis-aan-huis kunstverkoop en is uitgegroeid tot een succesvol en veelzijdig productie bedrijf. Het assortiment omvat diverse wanddecoraties, van ingelijste prints, spiegels en betaalbare producties tot handgeschilderde kunstwerken en het hoogwaardig inlijsten voor kunstenaars en gerenommeerde galeries, met miljoenen stuks verkocht via detailhandelaren, hotels, binnenhuis architecten en groot winkel bedrijven in heel Europa.

Met een originele ontwerpbenadering en scherp zakelijk inzicht volgt Art Collection International de laatste trends in de decoratiemarkt. Het design team werkt nauw samen met klanten, creëert op aanvraag en zorgt voor succesvolle verkoop in woondecoratiewinkels.

Art Collection International nodigt uit om de wereld van kunst en wanddecoratie te ontdekken, waar hun gemotiveerde team klaar staat om uw wanddecoratie divisie naar nieuwe hoogten te tillen.

onze geschiedenis

1980 – 1995

De Singel in Amsterdam

In het hart van de bruisende stad, langs de schilderachtige Singel, bevond zich het eerste kantoor en winkelruimte die Ron Laagwater had opgezet, een bescheiden maar veelbelovende ruimte van 75 vierkante meter, diende als het geboortepunt van een uniek avontuur.

Binnen de kortste keren ontstond er een hechte gemeenschap van 50 enthousiaste studenten. Samen ontplooiden ze hun creatieve vleugels in de wereld van deur-tot-deur verkoop, waarbij ze zeefdrukken en posters verkochten. Wat begon als een lokaal initiatief, verspreidde zich als een kleurrijk canvas over steden als Rotterdam, Enschede, en zelfs Eindhoven.

Olaf Laagwater sloot later aan en promoveerde al snel van verkoper tot manager, waarbij hij zijn verkoopteam in Amsterdam aanstuurde met een mix van charisma en ondernemerschap.

 

1995 – 2003

De boerderij in Abcoude

Van 75 vierkante meter naar 600 vierkante meter…

Het bedrijf was aan uitbreiding toe en de broers besloten op te zoek gaan naar een groter pand met meer faciliteiten. Uiteindelijk leidde dat naar Abcoude.

Het nieuwe onderkomen, met zijn indrukwekkende combinatie van showroom, fabriek en opslagruimte, werd al snel ontdekt door winkeliers en opkopers. Het pand transformeerde in een bloeiende groothandel, waardoor de broers niet alleen hun fysieke ruimte vergrootten, maar ook hun naam vestigden als toonaangevende spelers in de industrie.

Te midden van de bedrijvigheid in Abcoude werden Art Collection International al snel bekend om hun kwaliteit en assortiment. De groothandel groeide uit tot een centrum van bedrijvigheid, waar deuren opengingen voor nieuwe kansen en waar hun gezamenlijke visie floreerde.

2003 – 2009

Hollandse Kade 24

Al snel ging de productie in de fabriek harder en werd de opslag te klein waardoor de broers een stuk grond op het kleinschalige bedrijventerrein de Hollandse Kade aankochten en hier een geheel pand van 1300 vierkante lieten bouwen.

Vanuit dit strategische nieuwe pand in Abcoude bedienden Artcollection International hun klanten nationaal en internationaal. Hier kwamen niet alleen zakelijke transacties tot stand, maar bloeiden ook persoonlijke relaties op. Het pand werd een centrum van wereldwijde connecties en succesvolle samenwerkingen.

2009 – heden

Hollandse Kade 32-33

In 2008 kochten de broers aan de overkant van hun toenmalige pand een nieuw stuk grond om uit te breiden. Ze lieten een pand van 2400 vierkante meter bouwen en verhuisden in 2009.

Het pand is ontworpen door een architect met als doel veel lichtinval te creëren, wat resulteerde in een indrukwekkend effect in de showroom. Al snel werd 75% van het nieuwe pand in beslag genomen voor de opslag van alle producten.

Het verhaal van Artcollection International die van een bescheiden begin op de Singel naar het expansieve pand in Abcoude gingen, is niet alleen een verhaal van groei en uitbreiding, maar ook van vastberadenheid, ondernemerschap en het vermogen om kansen te herkennen en te benutten.

BEDRIJF

Art Collection International BV

Adres:
Hollandse Kade 32-33, 1391 JM Abcoude

Telefoon:
+31 294 28 66 66

Email:
info[@]artcollectioninternational.nl

PARTNERS

Bent u kunsteraar / ontwerper en wilt u samenwerken?
Mail of bel ons en laat uw gegevens achter.

ROUTE 

Google Maps Generator by embedgooglemap.net

Disclamer:

ALLE FOTO’S EN TEKSTEN OP DEZE WEBSITE ZIJN EIGENDOM VAN ART COLLECTION INTERNATIONAL B.V.
DEZE MOGEN NIET WORDEN VERVEELVOUDIGD, GEKOPIEERD, GEPUBLICEERD, OPGESLAGEN, AANGEPAST OF GEBRUIKT IN WELKE VORM DAN OOK, ONLINE OF OFFLINE, ZONDER VOORAFGAANDE SCHRIFTELIJKE TOESTEMMING VAN DE EIGENAAR.